Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Aromatyczne śledzie z rodzynkami i cebulą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  filetów śledziowych
  • 100 g  rodzynek
  • 300 g  cebuli
  • 1/3 szklanki  oleju
  • 150 g  koncentratu pomidorowego
  • 2 sztuki płaskie łyżeczki cukru
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 3 sztuki goździki

Sposób przyrządzania:

  1. Filety śledziowe namocz w zimnej wodzie i odstaw na 2 godziny.
  2. Następnie opłucz, osącz i pokrój na paski o długości około 3 cm. Rodzynki zalej gorącą wodą i zostaw w niej, aż ostygną.
  3. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Do rondelka wlej olej i zeszklij na nim cebulę. Dodaj koncentrat pomidorowy, cukier, goździki i sok z cytryny. Wymieszaj, duś razem przez 15 minut, a następnie ostudź.
  4. Cebule wymieszaj z rodzynkami. W salaterce układaj warstwami plasterki cebuli z rodzynkami i filety. Odstaw na 2-3 godziny do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE