Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Aromatyczne śledzie z rodzynkami i cebulą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  filetów śledziowych
  • 100 g  rodzynek
  • 300 g  cebuli
  • 1/3 szklanki  oleju
  • 150 g  koncentratu pomidorowego
  • 2 sztuki płaskie łyżeczki cukru
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 3 sztuki goździki

Sposób przyrządzania:

  1. Filety śledziowe namocz w zimnej wodzie i odstaw na 2 godziny.
  2. Następnie opłucz, osącz i pokrój na paski o długości około 3 cm. Rodzynki zalej gorącą wodą i zostaw w niej, aż ostygną.
  3. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Do rondelka wlej olej i zeszklij na nim cebulę. Dodaj koncentrat pomidorowy, cukier, goździki i sok z cytryny. Wymieszaj, duś razem przez 15 minut, a następnie ostudź.
  4. Cebule wymieszaj z rodzynkami. W salaterce układaj warstwami plasterki cebuli z rodzynkami i filety. Odstaw na 2-3 godziny do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE