Dzisiaj jest: Czwartek, 19.05.2022 Imieniny: Piotra i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Babeczki z pikantnymi pastami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  babeczek
  • 150 g  tuńczyka w sosie własnym
  • 250 g  twarożku
  • 1 sztuka cebula
  • 250 g  sera rokpol
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • 1/4 sztuki zielonego ogórka
  • 150 g  szynki konserwowej
  • 250 g  fety
  • 2 sztuki kawałki marynowanej papryki
  • 1/2 szklanki  jogurtu naturalnego
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki mielonej
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 1/4 sztuki papryki czerwonej
  • 1/4 sztuki papryki żółtej
  • 1 sztuka ogórek konserwowy

Sposób przyrządzania:

  1. Pasta z tuńczykiem: Tuńczyka odsącz z zalewy i zmiksuj z drobno posiekaną cebulą. Dodaj twarożek, 2-3 łyżki jogurtu, kilka kropli soku z cytryny, sól oraz pieprz i zmiksuj.
  2. Pasta z rokpolem: Natkę pietruszki i koperek drobno posiekaj. Ogórek zetrzyj na tarce. Dodaj pokruszony rokpol i 2-3 łyżki jogurtu. Dopraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
  3. Pasta z szynką, fetą i marynowaną papryką: Zmiel szynkę konserwową, dodaj do niej fetę i marynowaną paprykę. Dopraw papryką w proszku i pieprzem. Zmiksuj.
  4. Przygotowanymi pastami napełnij babeczki, udekoruj je pokrojoną na drobne kawałki kolorową papryką i ogórkiem konserwowym lub innymi warzywami.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE