Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Błyskawiczne grzanki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 sztuki pory
  • 2 sztuki jajka
  • 1-2 łyżki  oleju
  • 4-6 sztuk kromek chleba
  • 4-6 plastrów  boczku
  • 100 g  startego sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • 1 sztuka pomidor
  • posiekana natka pietruszki do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 st. C. Pomidor umyj, osusz ręcznikiem papierowym, po czym pokrój w plastry. Pory oczyść i potnij w krążki.
  2. Jajka wbij do miski i rozkłóć widelcem. Na dużej patelni rozgrzej olej. Kromki chleba obtocz w jajkach. Na każdą wyłóż po 1 plastrze boczku.
  3. Kromki chleba ułóż na patelni plasterkiem boczku do dołu i smaż około 1 minuty, a następnie obróć i podgrzewaj jeszcze przez 1 minutę.
  4. Na kromki wyłóż warzywa. Wierzch oprósz solą oraz pieprzem i posyp startym żółtym serem. Grzanki zapiekaj około 5 minut. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE