Dzisiaj jest: Wtorek, 22.09.2020 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Brokuły w cieście naleśnikowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 główka  brokułów
  • 2 szklanki  mąki
  • 1 szklanka  maślanki lub jogurtu
  • 1/2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 2 sztuki jajka
  • sól
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę, proszek do pieczenia, jajka oraz maślankę miksuj przez 3 minuty. Następnie dopraw do smaku solą i odstaw na 60 minut.
  2. Brokuły oczyść, obgotuj przez 15 minut w osolonej wodzie. Ostudzone pokrój w 2 cm plastry.
  3. Każdą porcję maczaj w cieście, smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE