Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
1 opakowanie hummus
Jasmeen2 sztuki bagietka
1 kulka ser mozzarella
duża1 opakowanie pomidory suszone
bazylia
do dekoracjipapryka (przyprawa)
do smakupieprz czarny
do smakuoliwa z oliwek
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Obie bagietki kroimy na małe kromki, które smarujemy cienką warstwą hummusu. Następnie kładziemy na nie grubsze plastry mozzarelli i po jednym suszonym pomidorze.
- Tak przygotowane kanapki wkładamy na blasze do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 15 minut.
- Gotowe bruschetty posypujemy do smaku pieprzem, papryką i skrapiamy oliwą z oliwek i dekorujemy liśćmi świeżej bazylii.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl