Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Bułeczki cebulowo-serowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

    Ciasto
  • 900 g  mąki pszennej
  • 100 g  drożdży
  • 2 szklanki  mleka
  • 2 łyżeczki  cukru
  • 1 łyżka  soli
  • 100 g  margaryny
    Masa cebulowo-serowa
  • 1 sztuka cebula
  • 150 g  sera żółtego
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • pieprz
  • zioła

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Drożdże rozpuść w ciepłym mleku z dodatkiem dwóch łyżeczek cukru. Mąkę wsyp do miski, dodaj sól zalej rozczynem z drożdży. Odstaw do momentu, aż pojawią się pęcherzyki. Następnie dodaj rozpuszczoną margarynę. Wyrabiaj ciasto tak długo, aż będzie odchodziło od naczynia. Przykryj miskę i odstaw ciasto w ciepłe miejsce, by wyrosło.
  2. Masa cebulowo-serowa: Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Do miski wrzuć ser i cebulę. Dodaj jajka, dopraw solą, pieprzem i ziołami. Wymieszaj.
  3. Z wyrośniętego ciasta formuj małe bułeczki. Na wierzch każdej nakładaj farsz cebulowo-serowy. Gotowe bułeczki ułóż na blasze do pieczenia. Piecz 20 minut w temperaturze 220 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE