Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 5 - 8 osób
Składniki
200 g mąki kukurydzianej
150 g mąki pszennej
250 ml maślanki
60 g stopionego masła
2 sztuki jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
2 sztuki papryczki jalapeno
1/2 łyżeczki soli
|
|
Sposób przyrządzania:
- Maślankę zmiksuj z masłem i jajkami. Obie mąki połącz z proszkiem, sodą i solą. Dodaj do mokrych składników i wymieszaj. Dołóż drobno pokrojone papryczki. Wymieszaj.
- Ciasto przelej do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 45-50 minut w temperaturze 180 st. C. Przed podaniem wystudź na kratce kuchennej.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca