Dzisiaj jest: Środa, 10.08.2022 Imieniny: Borysa i Wawrzyńca



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Chrupiące ciasteczka z sardynkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki pomidory
  • 1 sztuka szalotka
  • oliwa
  • skórka z 1/2 cytryny
  • gałązka kolendry
  • sól
  • pieprz
  • 1 sztuka puszka sardynek w pomidorach
  • 4 sztuki płaty ciasta filo

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj, osusz, obierz ze skórki, a miąższ pokrój w kostkę. Szalotkę posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj startą skórkę cytrynową oraz pomidory. Gotuj, a gdy pomidory zmiękną dodaj posiekana kolendrę i dopraw do smaku. Sardynki rozgnieć widelcem.
  2. Ciasto posmaruj olejem z sardynek. Na każdym płacie połóż część farszu z sardynek i zagnij 4 rogi ciasta, formując gwiazdkę. Tak przygotowane ciasteczka ułóż na blasze i piecz 7 minut w 180 st. C. Podawaj ze schłodzonym sosem z pomidorów.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE