Dzisiaj jest: Czwartek, 09.12.2021 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Domowy schab na kanapki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  schabu
  • 4 łyżki  majonezu
  • przyprawa typu vegeta
  • majeranek
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 3 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj i osusz. Następnie natrzyj vegetą, pieprzem, majerankiem i posmaruj dwiema łyżkami majonezu. Tak przygotowany schab zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na minimum 3 godziny.
  2. W garnku zagotuj 1,5 l wody. Dodaj 2 łyżki majonezu, listki laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz. Do gotującej się wody włóż zamarynowane mięso. Gotuj pod przykryciem przez 7 minut.
  3. Następnie zdejmij z ognia i nie odkrywając zostaw, żeby wystygło. Gdy mięso wystygnie ponownie wstaw je na ogień i gotuj przez 7 minut. Po tym czasie zdejmij z ognia i odstaw do całkowitego wystygnięcia.
  4. Zimny schab owiń w folię i schłodź w lodówce.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE