Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Domowy schab na kanapki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  schabu
  • 4 łyżki  majonezu
  • przyprawa typu vegeta
  • majeranek
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 3 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj i osusz. Następnie natrzyj vegetą, pieprzem, majerankiem i posmaruj dwiema łyżkami majonezu. Tak przygotowany schab zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na minimum 3 godziny.
  2. W garnku zagotuj 1,5 l wody. Dodaj 2 łyżki majonezu, listki laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz. Do gotującej się wody włóż zamarynowane mięso. Gotuj pod przykryciem przez 7 minut.
  3. Następnie zdejmij z ognia i nie odkrywając zostaw, żeby wystygło. Gdy mięso wystygnie ponownie wstaw je na ogień i gotuj przez 7 minut. Po tym czasie zdejmij z ognia i odstaw do całkowitego wystygnięcia.
  4. Zimny schab owiń w folię i schłodź w lodówce.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE