Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Domowy ser żółty


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.2 kg  twarogu
  • 1 l  mleka
  • 1/2 kostki  masła
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 łyżeczka  sody
  • 1 łyżeczka  octu
  • 1 sztuka jajko
  • kminek
  • papryka
  • pieczarki

Sposób przyrządzania:

  1. Mleko zagotuj i dodaj rozkruszony ser. Gotuj, mieszając, przez 5-10 minut. Ostudź i odcedź na gęstym sicie.
  2. Włóż do garnka masło, ser i sól. Wymieszaj i lekko podgrzewaj. Dodaj jajko oraz ocet i mieszaj, aż masa będzie lejąca.
  3. Pod koniec podgrzewania wsyp sodę i jeszcze chwilę gotuj. Dodaj kminek, paprykę lub pieczarki.
  4. Wlej do wysokiego naczynia i odstaw do ostygnięcia.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE