Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Drożdżowe piramidki z parówką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 1 sztuka szkl. mleka
  • 3.5 sztuki szkl. mąki
  • 1/2 kostki  świeżych drożdży
  • 1/2 kostki  margaryny
  • 2 łyżki  cukru
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 5 sztuk parówek
  • 1 sztuka jajko

Sposób przyrządzania:

  1. Do ciepłego mleka dodaj cukier oraz drożdże i wymieszaj. Dodaj 2 szklanki mąki i połącz. Odstaw na 10 minut. Następnie wsyp sól i wlej rozpuszczoną margarynę. Stopniowo dosypuj pozostałą mąkę i wyrabiaj ciasto. Odstaw je na 10 minut.
  2. Ciasto podziel na 3 części, rozwałkuj. Z każdej części wytnij 5 pasków o długości 40 cm.
  3. Parówki przekrój na 3 kawałki i zawijaj w paski ciasta. Układaj na blasze, zachowując 5-centymetrowe odstępy. Posmaruj rozkłóconym jajkiem. Piecz 40 minut w 160 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE