Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Francuskie koperty nadziewane kurczakiem i pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasto francuskie
  • 8 sztuk  pieczarki
    małe
  • 1 sztuka  pierś z kurczaka
    pokrojona w kostkę
  • sól
  • pieprz
  • 8 plastrów  rolada ustrzycka
    pokrojona w kostkę
  • 2 łyżki  pieczona cebulka
  • 1 łyżka  przecier pomidorowy
  • 1 sztuka  jajka
    roztrzepane
  • 1 łyżka  sezam

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto rozwiń, pokrój na 8 kwadratów i do połowy posmaruj przecierem pomidorowym.
  2. Na każdym kwadracie ułóż po kostce sera, kilka kostek piersi z kurczaka oraz po jednej pieczarce. Posyp cebulą, solą oraz pieprzem.
  3. Zlep po trzy rogi ciasta, posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp sezamem. Piecz 20 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE