Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 1 opakowanie ciasto francuskie
- 8 sztuk pieczarki
małe - 1 sztuka pierś z kurczaka
pokrojona w kostkę - sól
- pieprz
- 8 plastrów rolada ustrzycka
pokrojona w kostkę - 2 łyżki pieczona cebulka
- 1 łyżka przecier pomidorowy
- 1 sztuka jajka
roztrzepane - 1 łyżka sezam
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto rozwiń, pokrój na 8 kwadratów i do połowy posmaruj przecierem pomidorowym.
- Na każdym kwadracie ułóż po kostce sera, kilka kostek piersi z kurczaka oraz po jednej pieczarce. Posyp cebulą, solą oraz pieprzem.
- Zlep po trzy rogi ciasta, posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp sezamem. Piecz 20 minut w 200 st. C.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka