Dzisiaj jest: Środa, 03.06.2020 Imieniny: Leszka i Kłotyldy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Galaretka drobiowa z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka golonka z indyka
  • 2 łyżki  kukurydzy konserwowej
  • 1 sztuka mała marchewka
  • kilka ziaren pieprzu kajeńskiego
  • 1 łyżka  żelatyny
  • 1 kostka  bulionowa
  • sok z 1/2 cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Golonkę, marchewkę i kostkę bulionową zalej niewielką ilością wody, gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
  2. Ugotowaną golonkę oczyść z kostek i podziel na kawałki. Marchewkę zetrzyj na tarce. Połącz z powstałym rosołem, przecedzając przez sito.
  3. Dodaj kukurydzę, pieprz i rozpuszczoną żelatynę. Przelej do salaterki i odstaw do zastygnięcia. Podawaj skropioną sokiem z cytryny.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE