Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 1 sztuka golonka z indyka
- 2 łyżki kukurydzy konserwowej
- 1 sztuka mała marchewka
- kilka ziaren pieprzu kajeńskiego
- 1 łyżka żelatyny
- 1 kostka bulionowa
- sok z 1/2 cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Golonkę, marchewkę i kostkę bulionową zalej niewielką ilością wody, gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
- Ugotowaną golonkę oczyść z kostek i podziel na kawałki. Marchewkę zetrzyj na tarce. Połącz z powstałym rosołem, przecedzając przez sito.
- Dodaj kukurydzę, pieprz i rozpuszczoną żelatynę. Przelej do salaterki i odstaw do zastygnięcia. Podawaj skropioną sokiem z cytryny.
Źródło przepisu: Poradnik Smakosza