Dzisiaj jest: Środa, 04.12.2024 Imieniny: Barbary i Piotra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Galaretka w cytrynowych miseczkach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 5 sztuk cytryn
  • 1 sztuka pojedynczy filet z kurczaka
  • 1 sztuka marchewka
  • 1/2 sztuki puszki groszku
  • 1 sztuka por
  • 1 opakowanie  żelatyny
  • 1 sztuka natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cytryny sparz, osusz, przekrój na pół. Łyżeczką wydrąż miąższ.Mięso umyj i ugotuj z obraną marchewką. Następnie pokrój kurczaka na mniejsze kawałki, a marchewkę w półplasterki. Por pokrój w krążki, a natkę pietruszki drobno posiekaj.
  2. Łódki z cytryn rozłóż na talerzu, a następnie w każdej rozłóż porcję mięsa, groszku, marchewki oraz natki pietruszki i pora.
  3. Odmierz 1/2 litra wywaru pozostałego z gotowania mięsa i dopraw do smaku. Rozpuść w nim żelatynę i ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  4. Łódeczki zalej wywarem i odstaw do ostygnięcia. Następnie wstaw do lodówki, by stężało.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE