Dzisiaj jest: Piątek, 31.03.2023 Imieniny: Balbiny i Gwidona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Galaretka wieprzowo-drobiowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki nogi wieprzowe
  • 1 sztuka golonka wieprzowa
  • 2 sztuki udka z kurczaka
  • 2-3 sztuki marchewki
  • groszek konserwowy
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 3 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W dużym garnku zagotuj wodę i włóż do niej opłukane nogi wieprzowe, golonkę i udka kurczaka. Gdy się zagotuje, odszumuj i zmniejsz ogień.
  2. Marchew obierz, umyj i włóż do garnka z mięsem. Dodaj przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i pieprz. Pod koniec gotowania włóż czosnek.
  3. Gdy mięso będzie odchodzić od kości, odcedź wywar do innego garnka.
  4. Pokrój drobno mieso i marchewkę. Włóż do wywaru i gotuj chwilę. Wsyp do miseczek po łyżce groszku i zalej wywarem z mięsem i marchewką. Po wystudzeniu wstaw do lodówki, by galaretka zastygła.
  5. Gotową galaretkę wyjmij z miseczek i ułóż na półmisku.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE