Dzisiaj jest: Wtorek, 25.01.2022 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Gorąca zakąska z awokado


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy bezpośrednio z piekarnika.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  awokado
  • 2 łyżki  oliwa
  • 2 łyżki  mąka krupczatka
  • 1 szklanka  mleko
  • 1 puszka  tuńczyk
    mała
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Przygotowujemy sos: na oliwie zasmażamy mąkę, gdy się lekko zarumieni (kolor złota), wlewamy mleko i, cały czas mieszając, zagotowujemy.
  2. Sos powinien być gęsty i puszysty.
  3. Do gorącego sosu dodajemy delikatnie rozdrobnionego tuńczyka, gdy trzeba, delikatnie solimy i trzymamy przez kilka minut na małym ogniu.
  4. Awokado kroimy wzdłuż na połowę, usuwamy pestki, miejsca po pestkach napełniamy sosem, owoce układamy w naczyniu do zapiekania, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200°C na 10-12 minut.



Przepis dodany przez:

Posty : 3

Przepisy: 49


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE