Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 sztuka bułka wrocławska
20 plastrów ser żółty
10 plastrów szynka wędzona
gotowana1 łyżka zioła prowansalskie
2 łyżki masło
- Dodatkowo:
10 kawałków papryka
paski10 sztuk oliwki
10 sztuk pomidorki koktajlowe
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bułkę pokrój na 10 kromek. Każdą posmaruj cienko masłem. Nakładaj kolejno plaster sera, szynki, sera i posyp ziołami. Piecz 10 minut w 200 st. C, aż ser się rozpuści.
- Na wykałaczkę nabij po kawałku papryki, oliwkę i pomidorka. Tak przygotowany szaszłyk wbij w grzankę. Kontynuuj do wyczerpania składników.
Źródło przepisu: Twoje przepisy