Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1 sztuka bułka
masło
liść sałaty masłowej
1 łyżka majonezu
1/4 sztuki czerwonej papryki
1 plaster ananasa
1 plaster szynki
1 sztuka gałązka natki pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bułkę obierz ze skórki i pokrój na 2 cienkie plasterki. Każdy posmaruj masłem.
- Na pierwszy plasterek połóż liść sałaty, udekoruj go łyżką majonezu. Przykryj drugim plasterkiem bułki, wyłóż na niego posiekaną czerwoną paprykę.
- Na wierzch połóż plaster ananasa i zwiniętą w rulon szynkę. Kanapkę udekoruj natką pietruszki.
Źródło przepisu: książeczka chleb nie tylko ze smalcem