Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.09.2020 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Hiszpańskie oliwki marynowane z figami i pomarańczami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 3 osób


Sposób przyrządzania:

  1. Wlej ocet do rondelka.
  2. Odkrój trzy lub cztery paski skórki z pomarańczy, za pomocą ostrego noża lub skrobaczki do warzyw. Pokrój je na drobne kawałki i dodaj do octu razem z liśćmi laurowymi.
  3. Wyciśnij sok pomarańczowy i wlej do rondelka. Podgrzej i duś na małym ogniu, aż płyn zredukuje się o połowę.
  4. Wlej oliwę z oliwek i miód do mikstury z octu i pomarańczy, dodaj oliwki i figi. Wymieszaj delikatnie i pozostaw w powstałej marynacie 20-30 minut przed podaniem.
  5. Alternatywnie, przykryj i przechowuj w lodówce do 3 godzin.
  6. Najlepiej podawaj w temperaturze pokojowej.


Źródło przepisu: EXTENDA


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 32


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE