Dzisiaj jest: Środa, 12.05.2021 Imieniny: Dominika i Pankracego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Jajka faszerowane masą serową


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 12 osób


Składniki

  • 250 g  sera Lazuretta błękitna
  • 6 sztuk jajek
  • 2-3 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 sztuki gałązki koperku
  • kawior do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Po wystudzeniu obierz ze skorupek, przetnij na pół i wyjmij żółtka.
  2. Ser, żółtka, majonez, sól i pieprz wymieszaj na gładką masę. Tak przygotowanym farszem napełnij połówki jajek.
  3. Jajka ułóż na półmisku. Przed podaniem wierzch udekoruj kawiorem i gałązkami koperku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE