Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jajka faszerowane pastą łososiową


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk jajek ugotowanych na twardo
  • 2 opakowania  serka o smaku łososiowym
  • 1 plaster  łososia wędzonego na zimno
  • sól
  • kolorowy pieprz
  • majonez
  • sałata

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i przekrój na pół. Ostrożnie wyjmij żółtka, a białka odłóż.
  2. Rozgnieć żółtka widelcem. Dodawaj po łyżce serka o smaku łososiowym i delikatnie wymieszaj. Masa powinna być gęsta.
  3. Łososia drobno posiekaj i połącz z masą. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Na liściach sałaty ułóż białka, a następnie delikatnie nadziewaj je masą łososiową. Udekoruj majonezem.
  5. Przed podaniem schłodź jajka w lodówce.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE