Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 8 sztuk jajek ugotowanych na twardo
- 2 opakowania serka o smaku łososiowym
- 1 plaster łososia wędzonego na zimno
- sól
- kolorowy pieprz
- majonez
- sałata
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i przekrój na pół. Ostrożnie wyjmij żółtka, a białka odłóż.
- Rozgnieć żółtka widelcem. Dodawaj po łyżce serka o smaku łososiowym i delikatnie wymieszaj. Masa powinna być gęsta.
- Łososia drobno posiekaj i połącz z masą. Dopraw solą i pieprzem.
- Na liściach sałaty ułóż białka, a następnie delikatnie nadziewaj je masą łososiową. Udekoruj majonezem.
- Przed podaniem schłodź jajka w lodówce.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka