Dzisiaj jest: Niedziela, 23.01.2022 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Jajka w cieście


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  mrożonego ciasta francuskiego
  • 7 sztuk jajek
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto rozmroź w lodówce.
  2. 6 jajek ugotuj na twardo, obierz. Pozostałe jajko rozbij, wymieszaj z łyżką wody, lekko posol.
  3. Szczypiorek drobno posiekaj.
  4. Płat ciasta pokrój w kwadraty, posyp szczypiorkiem. Na każdym kwadracie połóż 1 jajko. Końce ciasta zlep do góry.
  5. Posmaruj surowym rozmąconym jajkiem.
  6. Piecz 30 minut w temperaturze 220 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE