Dzisiaj jest: Poniedziałek, 04.12.2023 Imieniny: Barbary i Piotra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jajka w cieście


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  mrożonego ciasta francuskiego
  • 7 sztuk jajek
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto rozmroź w lodówce.
  2. 6 jajek ugotuj na twardo, obierz. Pozostałe jajko rozbij, wymieszaj z łyżką wody, lekko posol.
  3. Szczypiorek drobno posiekaj.
  4. Płat ciasta pokrój w kwadraty, posyp szczypiorkiem. Na każdym kwadracie połóż 1 jajko. Końce ciasta zlep do góry.
  5. Posmaruj surowym rozmąconym jajkiem.
  6. Piecz 30 minut w temperaturze 220 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE