Dzisiaj jest: Poniedziałek, 06.07.2020 Imieniny: Łucji i Dominika



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Jajka w skorupce


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 7 sztuk jajek
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • masło

Sposób przyrządzania:

  1. 6 jajek ugotuj na twardo, przekrój na pół, nie uszkadzając skorupki. Wydrąż łyżeczką, żółtka i białka drobno posiekaj. Cebulkę posiekaj, podduś na łyżce masła, ostudź, dodaj do jajek.
  2. Zioła posiekaj, przełóż do masy, wbij jajko, dopraw do smaku. Masą napełnij skorupki, oprósz bułką tartą, dociśnij mocno i smaż na rumiano na maśle.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE