Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Jajka z farszem w skorupkach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 12 osób


Składniki

  • 12 sztuk jajek
  • 2 łyżki  miękkiego masła lub majonezu
  • 1 łyżeczka  curry
  • 1 łyżeczka  pasty paprykowej z tubki
  • 1 łyżeczka  posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka  posiekanej rzeżuchy
  • słodka mielona papryka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź. Ostrym nożem przekrój na pół, wyjmij białka i żółtka. Posiekaj, połącz z miękkim masłem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Uzyskaną masę podziel na 3 części.
  2. Do jednej porcji dodaj słodką paprykę i koncentrat. Do drugiej curry, a do trzeciej zioła.
  3. Skorupki nadziej powstałymi pastami i dowolnie udekoruj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE