Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 6 - 12 osób
Składniki
12 sztuk jajek
2 łyżki miękkiego masła lub majonezu
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka pasty paprykowej z tubki
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka posiekanej rzeżuchy
słodka mielona papryka
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź. Ostrym nożem przekrój na pół, wyjmij białka i żółtka. Posiekaj, połącz z miękkim masłem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Uzyskaną masę podziel na 3 części.
- Do jednej porcji dodaj słodką paprykę i koncentrat. Do drugiej curry, a do trzeciej zioła.
- Skorupki nadziej powstałymi pastami i dowolnie udekoruj.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy