Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Jajka z kaparami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki ugotowane na twardo jajka
  • 2 łyżki  twarożku homogenizowanego
  • 2 łyżki  majonezu
  • pikantna papryka w proszku
  • kilka kaparów
  • 2 sztuki cebulki dymki ze szczypiorkiem
  • natka pietruszki
  • natka marchewki
  • kawałek czerwonej papryki

Sposób przyrządzania:

  1. Żółtka ugotowanych na twardo jajek utrzyj z twarożkiem i majonezem na jednolitą masę. Dodaj do smaku sól i pieprz oraz pikantną paprykę.
  2. Kapary pokrój, połącz z masą. Drobno posiekaj cebulkę wraz ze szczypiorkiem i dodaj do masy.
  3. Gotową masą wypełnij białka, udekoruj majonezem, natką marchwi i pietruszki oraz kawałkami papryki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepsze Wielkanocne Przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE