Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 2 sztuki jajka ugotowane na twardo
- 1/2 sztuki papryki
- 1 sztuka pomidor
- 1 sztuka ogórek
- 1 sztuka por
- 2 łyżki oleju
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- cukier
- koperek
- natka pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Odetnij kawałek ogórka wielkości kieliszka, ostrożnie wydrąż miąższ, pozostawiając kawałek skórki, tak żeby jej nie uszkodzić.
- Nożyczkami wytnij ząbki, włóż skórkę do kieliszka, a w niej umieść przygotowane białko.
- Paprykę, por i pomidor drobno posiekaj. W misce wymieszaj olej, sok z cytryny, posiekane koperek i natkę pietruszki. Dopraw sos do smaku solą, pieprzem i cukrem. Do sosu dodaj pokrojone paprykę i pomidor. Wymieszaj. Powstałą masą napełnij białko jajka.
Źródło przepisu: Najlepsze Wielkanocne Przepisy