Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Jajka z papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 sztuki papryki
  • 1 sztuka pomidor
  • 1 sztuka ogórek
  • 1 sztuka por
  • 2 łyżki  oleju
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • koperek
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Odetnij kawałek ogórka wielkości kieliszka, ostrożnie wydrąż miąższ, pozostawiając kawałek skórki, tak żeby jej nie uszkodzić.
  2. Nożyczkami wytnij ząbki, włóż skórkę do kieliszka, a w niej umieść przygotowane białko.
  3. Paprykę, por i pomidor drobno posiekaj. W misce wymieszaj olej, sok z cytryny, posiekane koperek i natkę pietruszki. Dopraw sos do smaku solą, pieprzem i cukrem. Do sosu dodaj pokrojone paprykę i pomidor. Wymieszaj. Powstałą masą napełnij białko jajka.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE