Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
2 sztuki marchewki
5 łyżek zielonego groszku z puszki
1 sztuka mała pietruszka
1 sztuka ogórek kiszony
1 sztuka cebula
sól
pieprz
2 łyżki majonezu
- Do dekoracji
1 sztuka marchewka
liście pora
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchewki i pietruszkę dokładnie oczyść, umyj, ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju. Następnie ostudź i pokrój w drobną kostkę.
- Groszek odcedź. Ogórek obierz, usuń pestki i pokrój w kostkę. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Dokładnie wymieszaj wszystkie warzywa, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj majonez, wymieszaj i masą udekoruj ugotowane na twardo jajka.
- Z surowej marchewki wytnij cienkie paski, złącz z liśćmi pora i przewiąż każde jajko.
Źródło przepisu: Najlepsze Wielkanocne Przepisy