Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Jajka z sałatką jarzynową


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki marchewki
  • 5 łyżek  zielonego groszku z puszki
  • 1 sztuka mała pietruszka
  • 1 sztuka ogórek kiszony
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  majonezu
    Do dekoracji
  • 1 sztuka marchewka
  • liście pora

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewki i pietruszkę dokładnie oczyść, umyj, ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju. Następnie ostudź i pokrój w drobną kostkę.
  2. Groszek odcedź. Ogórek obierz, usuń pestki i pokrój w kostkę. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Dokładnie wymieszaj wszystkie warzywa, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj majonez, wymieszaj i masą udekoruj ugotowane na twardo jajka.
  3. Z surowej marchewki wytnij cienkie paski, złącz z liśćmi pora i przewiąż każde jajko.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepsze Wielkanocne Przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE