Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jajka zapiekane w kokilkach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Talerz możemy przybrać liśćmi sałaty posmarowanymi majonezem.

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 20 dag  polędwica surowa wędzona
    lub surowa szynka
  • 1 szklanka  ser żółty
    utarty, pikantny
  • 2 łyżki  keczup
  • 6 sztuk  jajka
  • masło
    do wysmarowania kokilek

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrojoną w kostkę polędwicę lub szynkę rozbijamy w malakserze na jednolitą masę (można posiekać), dodajemy ser, keczup, składniki łączymy.
  2. Kokilki smarujemy masłem, do każdej wbijamy jajko, uważając, by żółtko się nie rozlało, na wierzchu rozkładamy warstwę farszu. Kokilki wstawiamy do szerokiego naczynia z gorącą wodą, uważając, by nie wlewała się do nich, naczynie przykrywamy, stawiamy na średnim ogniu i gotujemy przez 10-12 minut.
  3. Po wyjęciu z wody zawartość kokilek wykładamy na talerze.
  4. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 34


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE