Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
1 sztuka mała cukinia
5 sztuk jajek
7 sztuk plasterków żółtego sera gouda
1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
3 łyżeczki musztardy miodowej
1 łyżka keczupu
sól
pieprz
1 łyżka oleju
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Następnie ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.
- Cukinię umyj, osusz, odetnij końce i pokrój w drobną kostkę. Wrzuć na rozgrzaną łyżkę oleju i smaż do miękkości. Dopraw do smaku przyprawą do kurczaka, wymieszaj i rozgnieć cukinię widelcem. Do powstałej papki dodaj pokrojony w małą kostkę ser i wymieszaj.
- Do masy cukiniowo-serowej dodaj pokrojone jajka i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku musztardą, keczupem, solą oraz pieprzem. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka