Dzisiaj jest: Wtorek, 05.03.2024 Imieniny: Fryderyka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jarska pasta kanapkowa z musztardą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała cukinia
  • 5 sztuk jajek
  • 7 sztuk plasterków żółtego sera gouda
  • 1/2 łyżeczki  przyprawy do kurczaka
  • 3 łyżeczki  musztardy miodowej
  • 1 łyżka  keczupu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. Następnie ostudź, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.
  2. Cukinię umyj, osusz, odetnij końce i pokrój w drobną kostkę. Wrzuć na rozgrzaną łyżkę oleju i smaż do miękkości. Dopraw do smaku przyprawą do kurczaka, wymieszaj i rozgnieć cukinię widelcem. Do powstałej papki dodaj pokrojony w małą kostkę ser i wymieszaj.
  3. Do masy cukiniowo-serowej dodaj pokrojone jajka i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku musztardą, keczupem, solą oraz pieprzem. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE