Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
3 sztuki cienkie plastry chleba razowego
masło
liść sałaty masłowej
majonez
3 plastry szynki konserwowej
2 sztuki zielone fasolki szparagowe
3 sztuki żółte fasolki szparagowe
kilka kropel soku z cytryny
1 plaster gruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kromki chleba obierz ze skórki i posmaruj masłem. Na pierwszą kromkę połóż sałatę i plaster szynki. Przykryj drugą kromką. Ułóż na niej plaster szynki i ugotowane fasolki szparagowe, posmarowane majonezem. Przykryj ostatnią kromką. Ułóż na niej plaster szynki, posmaruj majonezem i udekoruj plastrem gruszki skropionej sokiem z cytryny.
Źródło przepisu: książeczka chleb nie tylko ze smalcem