Przygotowanie:
Kuchnia:
angielska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
300 g filet z indyka
2 garści mix sałat
1/2 sztuki ogórek zielony
6 sztuk pomidory suszone
8 kromek chrupkie pieczywo żytnie
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 szczypta papryka (przyprawa)
słodka1 szczypta bazylia
1 szczypta czosnek granulowany
2 łyżki oliwa
extra vergin
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filet z indyka oprósz solą, pieprzem, papryką, czosnkiem i bazylią. Skrop oliwą, owiń folią aluminiową i piecz przez 20 minut w 200 st. C. Upieczone mięso ostudź.
- Przestudzony filet z indyka pokrój w plastry. Pomidory pokrój w paski. Ogórek umyj, osusz i pokrój w cienkie plasterki.
- Kawałki chrupkiego pieczywa skrop oliwą. Ułóż na nich porcje sałaty, plasterki ogórka, plasterki indyka i suszone pomidory. Wierzch kanapki skrop ponownie oliwą.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka