Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
- 4-5 sztuk kromek ciemnego pieczywa
- 3-5 sztuk plasterków chudego boczku
- 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 sztuka mała czerwona cebula
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 sztuka mała pomarańcza
- 1 łyżka oleju
|
|
Sposób przyrządzania:
- Boczek podsmaż na rozgrzanym oleju, tak by plastry stały się chrupiące. Następnie przełóż boczek na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.
- Tuńczyka odcedź i przełóż do miski. Dodaj obraną i pokrojoną cebulę, szczypiorek oraz majonez. Wymieszaj delikatnie.
- Przygotowaną pastą rybną posmaruj pieczywo. Na wierzchu każdej kanapki ułóż po plasterku boczku i udekoruj plasterkami pomarańczy.
Źródło przepisu: moja Kuchnia