Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.05.2022 Imieniny: Iwony i Dezyderego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Kanapki z tuńczykiem i boczkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 4-5 sztuk kromek ciemnego pieczywa
  • 3-5 sztuk plasterków chudego boczku
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 sztuka mała czerwona cebula
  • 2 łyżki  majonezu
  • 1 łyżka  posiekanego szczypiorku
  • 1 sztuka mała pomarańcza
  • 1 łyżka  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek podsmaż na rozgrzanym oleju, tak by plastry stały się chrupiące. Następnie przełóż boczek na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.
  2. Tuńczyka odcedź i przełóż do miski. Dodaj obraną i pokrojoną cebulę, szczypiorek oraz majonez. Wymieszaj delikatnie.
  3. Przygotowaną pastą rybną posmaruj pieczywo. Na wierzchu każdej kanapki ułóż po plasterku boczku i udekoruj plasterkami pomarańczy.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE