Dzisiaj jest: Piątek, 02.12.2022 Imieniny: Pauliny i Balbiny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Kanapkowe sowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 4-6 sztuk kromek chleba
  • 2-3 sztuki trójkąty serka topionego
  • margaryna do smarowania
  • 1/2 sztuki ogórka
  • 1/3 sztuki pęczka szczypiorku
  • 2 sztuki rzodkiewki

Sposób przyrządzania:

  1. Z kromek chleba wytnij kwadraty. Posmaruj je margaryną, a następnie serkiem topionym.
  2. Rzodkiewki, szczypiorek i ogórek dobrze umyj, osusz. Ogórek obierz ze skórki.
  3. Z rzodkiewek zrób oczy, dziób oraz łapy sowy. Ze skórki chleba wytnij uszy. Ogórki pokrój w półplasterki i zrób z nich skrzydła.
  4. Gotowe kanapki udekoruj szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE