Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
4-6 sztuk kromek chleba
2-3 sztuki trójkąty serka topionego
margaryna do smarowania
1/2 sztuki ogórka
1/3 sztuki pęczka szczypiorku
2 sztuki rzodkiewki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z kromek chleba wytnij kwadraty. Posmaruj je margaryną, a następnie serkiem topionym.
- Rzodkiewki, szczypiorek i ogórek dobrze umyj, osusz. Ogórek obierz ze skórki.
- Z rzodkiewek zrób oczy, dziób oraz łapy sowy. Ze skórki chleba wytnij uszy. Ogórki pokrój w półplasterki i zrób z nich skrzydła.
- Gotowe kanapki udekoruj szczypiorkiem.
Źródło przepisu: przyślij przepis!