Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.05.2020 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Krem kokosowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Idealny do grzanek oraz jako masa do ciasteczek.

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 100 g  wiórki kokosowe
  • 100 ml  mleko kokosowe
  • 50 ml  mleko skondensowane
  • 60 g  migdały
    płatki
  • 5 łyżek  cukier
  • 2 łyżeczki  cukier waniliowy
  • 2 łyżki  woda

Sposób przyrządzania:

  1. Migdały upraż na gorącej patelni.
  2. Do garnka wsyp cukier i wlej wodę, zagotuj. Po chwili dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj i przełóż do miski robota kuchennego.
  3. Dodaj mleko kokosowe, mleko skondensowane, cukier waniliowy. Włącz średnie obroty, stopniowo zwiększając moc.
  4. Miksuj krem przez około 10 minut



Przepis dodany przez:

Bartosh.89

Posty : 0

Przepisy: 14


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE