Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Krewetki z serem pleśniowym w boczku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 100 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 20 sztuk dużych obranych mrożonych krewetek
  • 10 sztuk cienkich plastrów wędzonego boczku
  • 1 sztuka cytryna
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Krewetki rozmroź, umyj i osusz. Skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Odstaw na kilkanaście minut.
  2. Plastry boczku przetnij wzdłuż, tak aby powstało 20 wąskich kawałków. Ser pokrój w słupki. Na każdej krewetce połóż kawałek sera i ciasno owiń plasterkiem boczku.
  3. Smaż na oleju 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj jako przystawkę z białym pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE