Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 10 - 20 osób
Składniki
100 g sera pleśniowego błękitnego
20 sztuk dużych obranych mrożonych krewetek
10 sztuk cienkich plastrów wędzonego boczku
1 sztuka cytryna
olej
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Krewetki rozmroź, umyj i osusz. Skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Odstaw na kilkanaście minut.
- Plastry boczku przetnij wzdłuż, tak aby powstało 20 wąskich kawałków. Ser pokrój w słupki. Na każdej krewetce połóż kawałek sera i ciasno owiń plasterkiem boczku.
- Smaż na oleju 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj jako przystawkę z białym pieczywem.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca