Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Krewetki z serem pleśniowym w boczku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 100 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 20 sztuk dużych obranych mrożonych krewetek
  • 10 sztuk cienkich plastrów wędzonego boczku
  • 1 sztuka cytryna
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Krewetki rozmroź, umyj i osusz. Skrop sokiem z cytryny, posyp solą i pieprzem. Odstaw na kilkanaście minut.
  2. Plastry boczku przetnij wzdłuż, tak aby powstało 20 wąskich kawałków. Ser pokrój w słupki. Na każdej krewetce połóż kawałek sera i ciasno owiń plasterkiem boczku.
  3. Smaż na oleju 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj jako przystawkę z białym pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE