Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
- 75 g różnych kiełków
- 30 dag tłustego twarogu
- 3 sztuki płaskie łyżki śmietany 18%
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki mielonych nasion selera
- 3 sztuki pomidory
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ser wrzuć do miski. Dodaj śmietanę, rozgnieciony czosnek i mielone nasiona selera. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
- Dłonie zwilż w wodzie, nabieraj porcję twarogu i formuj kulki. Gotowe kuleczki obtaczaj w kiełkach i układaj na plastrach pokrojonego pomidora ułożonych na półmisku. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy