Dzisiaj jest: Wtorek, 24.05.2022 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Lazurowe fondue z owocami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  wafli ryżowych z solą morską
  • 200 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 125 ml  mleka
  • 1 sztuka duża gruszka
  • 100 g  posiekanych orzechów włoskich
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ser z mlekiem umieść w naczyniu do fondue lub garnku. Ustaw na małym ogniu i podgrzewaj, aż ser się całkowicie rozpuści. Dodaj orzechy i dopraw pieprzem.
  2. Gruszkę umyj, osusz i podziel na paski (pamiętaj o usunięciu gniazd nasiennych). Ułóż razem z waflami na talerzu i podawaj razem z rozpuszczonym serem.
  3. Kawałki gruszki oraz wafle można maczać w gorącym serze i zjadać od razu lub zostawić do zastygnięcia.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE