Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 opakowanie wafli ryżowych z solą morską
- 200 g sera pleśniowego błękitnego
- 125 ml mleka
- 1 sztuka duża gruszka
- 100 g posiekanych orzechów włoskich
- świeżo zmielony pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ser z mlekiem umieść w naczyniu do fondue lub garnku. Ustaw na małym ogniu i podgrzewaj, aż ser się całkowicie rozpuści. Dodaj orzechy i dopraw pieprzem.
- Gruszkę umyj, osusz i podziel na paski (pamiętaj o usunięciu gniazd nasiennych). Ułóż razem z waflami na talerzu i podawaj razem z rozpuszczonym serem.
- Kawałki gruszki oraz wafle można maczać w gorącym serze i zjadać od razu lub zostawić do zastygnięcia.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca