Dzisiaj jest: Czwartek, 28.05.2020 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Mięsne muffinki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  mąki
  • 2 sztuki jajka
  • 150 g  kiełbasy
  • 1 sztuka cebula
  • 100 ml  oleju + 1 łyżka
  • 2 sztuki płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 ml  mleka 0,5%
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbasę pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż razem z kiełbasą na rozgrzanym oleju. Odstaw do wystygnięcia.
  2. Mąkę przesiej do miski. Dodaj proszek do pieczenia, 1/2 łyżeczki soli i wymieszaj. W oddzielnej misce zmiksuj jajka z olejem oraz mlekiem.
  3. Uzyskaną masę wlej do miski z mąką, wymieszaj. Następnie dodaj podsmażone kiełbasę z cebulą i wymieszaj.
  4. Na blasze rozłóż 12 papilotek i napełnij je do 2/3 wysokości masą. Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE