Dzisiaj jest: Poniedziałek, 20.01.2025 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Mini tarty z pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 200 g  mąki pszennej
  • 100 g  masła
  • 1/4 łyżeczki  soli
  • 1 sztuka żółtko
    Salsa pomidorowa
  • 2 sztuki pomidory
  • kilka czarnych oliwek
  • kilka listków świeżej bazylii
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Mąkę przesiej, dodaj zimne masło i posiekaj wszystko nożem. Następnie dodaj sól, żółtko i szybko zagnieć. Ciasto zawiń w folię i odstaw na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkuj ciasto i wylep nim foremki. Piecz 15 minut w rozgrzanym piekarniku.
  2. Na przestudzone tarty wyłóż posiekane pomidory z oliwkami, bazylią i przyprawami.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE