Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- Ciasto
200 g mąki pszennej
100 g masła
50 g cukru pudru
1 sztuka żółtko
- Nadzienie z winogronami
mała kiść winogron
małe opakowanie serka waniliowego
4 kostki gorzkiej czekolady
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto: Mąkę przesiej, dodaj zimne masło i posiekaj wszystko nożem. Następnie dodaj cukier puder, żółtko i szybko zagnieć. Ciasto zawiń w folię i odstaw na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkuj ciasto i wylep nim foremki. Piecz 15 minut w rozgrzanym piekarniku.
- Na przestudzone tarty wyłóż serek, pokrojone w ćwiartki winogrona i posyp startą czekoladą.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka