Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 5 - 10 osób
Składniki
- 1 sztuka bagietka
- 6-8 plastrów szynki serrano
- 1 sztuka kulka sera mozzarella
- 120 g sera camembert
- 8-10 sztuk suszonych pomidorów
- garść świeżych ziół (bazylia, mięta, natka pietruszki)
- garść kiełków rzeżuchy lub brokułowych
- odrobina oliwy
- czarny pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mozzarellę odsącz z zalewy, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na małe kawałki. Suszone pomidory i plastry szynki pokrój w paseczki.
- Bagietkę pokrój na niezbyt grube plastry. Skrop lekko oliwą i opiecz z obu stron na patelni grillowej.
- Na każdej grzance układaj po kawałku szynki, mozzarelli oraz pasek suszonego pomidora. Część grzanek posyp kiełkami, a część udekoruj listkami świeżych ziół. Oprósz pieprzem.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia