Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 sztuka bułka pełnoziarnista
- 1 łyżeczka masło
- 100 g ser biały
- 1 łyżka majonez
- 1 łyżeczka śmietana
18% - 3 łyżeczki szczypior
posiekany + 4 piórka - 3 sztuki rzodkiewki
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bułkę przekrój na pół i posmaruj masłem.
- Ser przełóż do miseczki, rozgnieć widelcem. Dodaj posiekany szczypiorek, majonez i śmietanę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
- Uzyskaną pastą posmaruj kanapki. Rzodkiewki umyj, osusz, pokrój w plasterki i ułóż z nich skrzydła motyli na kanapkach. Z piórek szczypiorku ułóż tułów.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka