Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
1 sztuka bułka pełnoziarnista
1 łyżeczka masło
100 g ser biały
1 łyżka majonez
1 łyżeczka śmietana
18%3 łyżeczki szczypior
posiekany + 4 piórka3 sztuki rzodkiewki
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bułkę przekrój na pół i posmaruj masłem.
- Ser przełóż do miseczki, rozgnieć widelcem. Dodaj posiekany szczypiorek, majonez i śmietanę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
- Uzyskaną pastą posmaruj kanapki. Rzodkiewki umyj, osusz, pokrój w plasterki i ułóż z nich skrzydła motyli na kanapkach. Z piórek szczypiorku ułóż tułów.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka