Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Mus z wątróbek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Mus z wątróbek to dość oryginalny przepis na przygotowanie pospolitej wątróbki. Gotowe danie należy podawać z grzankami.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 250 g  wątróbka drobiowa
  • 250 g  seler
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 łyżki  koniak
  • 1/2 szklanki  śmietana kremówka
  • majeranek
    do smaku
  • 1 sztuka  kiwi
  • gałka muszkatołowa
    do smaku
  • 1 łyżka  masło
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Seler obierz i ugotuj. Cebulę obierz, posiekaj i podduś na rozgrzanym maśle razem z wątróbką i szczyptą majeranku. Ostudź.
  2. Selera i wątróbkę zmiksuj na gładką masę. Dodaj koniak, ubitą na sztywno kremówkę, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową. Wymieszaj wszystko na jednolitą masę.
  3. Uzyskany mus odstaw na 60 minut do lodówki. Po tym czasie dwiema łyżkami uformuj porcje i ułóż na plasterkach kiwi.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE