Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ogórki faszerowane pastą serowo-łososiową


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 5 sztuk średnich świeżych ogórków
  • 1 sztuka szalotka
  • 10 dag  łososia wędzonego na ciepło
  • 10 dag  ricotty
  • 3 łyżki  majonezu
  • 1 sztuka jajko ugotowane na twardo
  • 4 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • koperek

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórki umyj, obierz, przetnij na pół. Dwie połówki ogórka pokrój w kostkę, a z pozostałych usuń miąższ.
  2. Szalotkę obierz i drobno posiekaj. Jajko obierz ze skorupki i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Ser również zetrzyj na tarce o małych oczkach.
  3. Pokrojoną szalotkę wymieszaj z jajkiem, pokrojonym ogórkiem, tartym serem, posiekanym szczypiorkiem, majonezem i kawałkami łososia. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Tak przygotowanym farszem wypełnij wydrążone ogórki. Gotowe danie ułóż na talerzu i udekoruj koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE