Dzisiaj jest: Sobota, 26.09.2020 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Ogórki z pastą z tuńczyka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka tuńczyka w oleju
  • 2 sztuki ogórki szklarniowe
  • 2 sztuki płaskie łyżki majonezu
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • kiełki rzeżuchy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórki umyj, pokrój na 3-centymetrowe kawałki i małą łyżeczką wydrąż pestki zostawiając na dnie trochę miąższu.
  2. Tuńczyka odsącz z zalewy, rozdrobnij widelcem i wymieszaj z majonezem oraz posiekanym koperkiem. Dopraw do smaku. Tak przygotowaną pastę nałóż do ogórkowych kubeczków. Całość udekoruj kiełkami rzeżuchy.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE