Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka słoik zielonych oliwek
- 1 sztuka ciasto francuskie
- 1 sztuka jajko
- patyczki do szaszłyków
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto francuskie pokrój na paski o szerokości 1 cm. Na środku każdego paska połóż oliwkę i przełóż końce paska na krzyż tak, aby splot znalazł się za oliwką. Za splotem połóż następną oliwkę i przełóż pasek. Powtórz czynności 6-7 razy. Nabij szaszłyk delikatnie na patyczek.
- Ułóż szaszłyki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i każdy posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 20 minut w 200 st. C.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka