Dzisiaj jest: Wtorek, 29.09.2020 Imieniny: Michała i Michaliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Oliwki z mango, melonem i granatem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka słoik lub puszka czarnych oliwek
  • 1 sztuka duże, dojrzałe mango, obrane i pokrojone w kostkę
  • 1/2 sztuki małego melona obranego pozbawionego pestek i pokrojonego na małe kawałki
  • 50 g  nasion granatu
  • 2 łyżki  soku z cytryny lub limonki
  • liście mięty do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Odsącz oliwki i przełóż je do miski.
  2. Wymieszaj mango, melon i granat z sokiem z limonki lub cytryny.
  3. Dodaj owoce do oliwek i wymieszaj delikatnie.
  4. Podawaj obsypane świeżymi liśćmi mięty.


Źródło przepisu: EXTENDA


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 32


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE