Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
3-4 łyżeczki musli
z suszonymi owocami (rodzynki papaja ananas)1 łyżka migdały
posiekane1 sztuka żółtko z jajek
4 sztuki białka z jajek
3 łyżki mleko
1 łyżka olej rzepakowo-lniany
1 sztuka serek waniliowy
1 sztuka banan
|
|
Sposób przyrządzania:
- Musli wsypać w miseczkę, zalać gorącą wodą, zakryć talerzykiem i odstawić na 15-20 minut, żeby zmiękło. 2. Wlać białka i żółtko do miseczki, dolać mleko i roztrzepać. Wsypać musli i zamieszać.
- Wylać na rozgrzany olej rzepakowo-lniany, przykryć okrywą i smażyć, aż się zetnie wierzchnia warstwa. Nie odwracać na patelni.
- Usmażony omlet przełożyć na talerz, posmarować serkiem waniliowym i pokroić na wierzch banana.