Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Omlet z migdałami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Serdecznie polecam!

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 5 sztuk  jajka
  • 5 łyżek  mleko
  • 1 łyżka  masło
    do smażenia
  • sól
    do smaku
    Farsz:
  • 2 sztuki  cebula
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1/2 szklanki  wino czerwone wytrawne
  • 1 szklanka  migdały
  • natka pietruszki
  • sól
    do smaku
  • tłuszcz
    do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Migdały zalewamy wrzątkiem, po 5 minutach cedzimy, obieramy ze skórki, grubo siekamy.
  2. Cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy.
  3. Na rozgrzanym tłuszczu zasmażamy cebulę z czosnkiem, gdy się zeszkli, dodajemy migdały, przyprawy i wino.
  4. Całość próżymy na niewielkim ogniu, aż farsz zgęstnieje.
  5. Trzymamy w cieple.
  6. Na zrumieniony od spodu, dobrze ścięty i pulchny omlet wykładamy, rozprowadzając równomiernie farsz, zaginamy boki do środka, zsuwamy na talerz, dzielimy na 2 części.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 1

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE