Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
3 sztuki jajka
150 g twarożek wiejski
lekki Piątnica1 łyżka masło
ekstra1 łyżka jogurt naturalny
1 sztuka pomidory
3-4 gałązki natka pietruszki
3-4 gałązki koperek
2 ząbki czosnek
sól
do smakupieprz czarny
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miseczki wbić jajka, dodać posiekaną natkę pietruszki, koperek i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać zioła prowansalskie, następnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszać (roztrzepać).
- Na patelni roztopić masło, wlać masę jajeczno - ziołową i smażyć na wolnym ogniu z obu stron.
- Do twarogu dodać jogurt naturalny i pokrojony w kostkę pomidor, doprawić odrobiną soli. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Na wystudzonego już omleta nałożyć gotowy twarożek i zrolować. Pokroić omleta w kilku centymetrowe rolki.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej sfera-group.pl